Сглобяеми термо конструкции

Сглобяеми панелни конструкции - сглобяеми къщи, складови,  промишлени и производствени халета, павилиони, фургони и контенери, пасивни и  интелигентни къщи

 Сглобяемите сгради се изграждат от панели с изолация от пенополиуретан, върху съществуващ фундамент.

Фамилиите сглобяеми сгради са с конфигурации и  квадратури по желание на Клиента.

Панелите са конструкция тип “сандвич” с външна облицовка от влагонепропускащ материал (металоплст - метал с PVC покритие, гипсофазер или винилов сайдинг с живот над 100 г.) и вътрешна облицовка от декоративен материал (гипсофазер, гипсокартон, шпервани плоскости или MDF). Вътрешността на панела е твърд пенополиуретан с висока плътност и отлични показатели на топлопроводност.

Панелите се присъединяват един към друг по специална система. В панелите е заложена усилена носеща конструкция.

Върху стенните и таванните панели е стабилно закрепена покривна конструкция (ферми) от масивно дърво или метални профили, покрити с метални керемиди, битумни керемиди, “LT” ламарина или покривни панели с ППУ.

Прозорците и вратите са с размери пожелани от Клиента. Дървени, PVC или алуминиеви. По желание на Клиента сградите се изработват с или без вградени ел. и ВиК инсталации. Вътрешно се оформят с боя или с тапети. Обзаведени и предадени до “ключ”.

Срок за изработка и монтаж - от 4 до 8 седмици.

 

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА

✔ Бърза изработка - Панелите се изработват със съвременна техника.

✔ Ефективен транспортсградите се транспортират се в разглобено състояние с максимално ефективно използване на транспортните обеми и площи. Панелите се стифират на пакети, удобни за ръчна или машинна манипулация.

✔ Изключително бърз монтаж - бърз и чист монтаж, който не изисква допълнителни монтажни материали.

✔ Монтаж и демонтаж без скъпа механизация - всички дейности и операции се извършват ръчно и без необходимост от специализирани монтажници. Конструкцията позволява многократен монтаж и демонтаж без да бъде повреждана.

✔ Възможност за бързо и ефективно разширяване - възможност за разширяване чрез добавяне на нови модули, защото размерите на отделните елементи лесно се изменят, с което се осигурява по-голямо разнообразие на архитектурно плановите решения.

✔ Здравина - полиуретановата пяна носи характеристики на консрукционен материал. Металните облицовки допълнително усилват здравината и якостта. Вложените материали осигуряват високо качество и дълъг живот на конструкцията, както и висока надеждност, стабилност и якост срещу ветрово, земетръсно и други природни натоварвания.

Част от стенните панели са усилени с вертикални и наклонени фризове с оглед необходимото укрепване срещу хоризонтални натоварвания.

Конструкцията и използваните материали отговарят на всички необходими нормативни изисквания.

✔ Архитектурни решения с възможности за разнообразяване - осигурява се възможност за архитектурни решения съчетани със съвременните ергономични изисквания и ефективно използване на площите, както и за разнообразни варианти на разпределение и обзавеждане. Многовариантно оцветяване, разнообразие на използваните материали.

✔ Висока степен на термоустойчивост и термостабилност - топлоизолацията на панелите е от класа на хладилните изолации. Тя е двупосочна - срещу високи околни температури лятото и срещу ниски околни температури през зимата.

Пример: при панели с дебелина на полиуретановата изолация 100 мм. и коефициент на топлопроводност на изолацията λ = 0.023 Вт/мК, коефициента на топлопредаване (топлопреминаване) през тази стена с дебелина 100 мм. е К=0.23вт/м²К.

Това  се равнява на изолацията на стена с дебелина:

- 435 мм. от блокчета “Итонг”,

- 566 мм. от тухли четворки

- 652 мм. от обикновени тухли.

✔ Енергоефективност - добрата изолация води до по-ниски енергийни разходи за климатизация през лятото и за отопление през зимата.

При отопление по-малък разход на енергия спрямо:

- “Итонг” -  2.17 пъти,

- тухла четворка  - 2.82 пъти,

- обикновена тухла  - 3.26 пъти.

При климатизация  ефективността се повишава с още 1.6 пъти.

✔ Пожароустойчивост - повишена степен на пожароустойчивост, поради липсата на лесно запалими и с висока пожарна опасност материали. Дървените елементи са обработени със специално противопожарно и антисептично покритие.

За пенополиуретанов панел с метални облицовки пожароустойчивостта е клас В1.

✔ Шумоизолация - при използването на пенополиуретанова изолация в предложените сглобяеми сгради шумоизолиращата способност нараства, тъй като порестата структура на пенополиуретана има висока шумопоглъщаща способност. Намалява до 18 db.

✔ Екологичност - 100 % екологичност на изолацията и всички вложени материали.

Пенополиуретановата пяна отговаря на всички съвременни екологични изисквания. Не поема и не задържа влага. Не развива плесени. Не допуска наличието и развитието на насекоми. Не е податлива на атаки от гризачи.

✔ Системата е съвременна с висок коефициент на перспективност и ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ.

✔ Фамилията сглобяеми къщи е подходяща за :

Еднофамилни и двуфамилни къщи и вили.

Курортни селища и сгради за временно ползване - бунгала.

Офиси и търговски обекти, павилиони и фургони.

Производствени и складови халета.